اگر غذا روی سطحی افتاده که ممکن است آلوده باشد، حتی اگر کمتر از پنج ثانیه بر زمین مانده باشد، احتمال انتقال باکتری وجود دارد.
نتایج این مطالعه باور عامیانه «قانون پنج ثانیه» را نیازمند یک بازنگری گسترده نشان میدهد و به امکان آلوده شدن مواد غذایی با تمرکز بر احتمال انتقال باکتری انتروباکتر آئروژنهاــ باکتری عامل بیماریهای گوارشیــ از سطوح مختلف به انواع غذاها نگاه تازهای میاندازد.
نتایج این مطالعه بهروشنی نشان میدهند که عوامل دیگری نظیر ماهیت غذا و نوع سطح نیز در انتقال باکتریها اهمیتی برابر یا بیشتر دارند.